Lejáratkor igényelhető kedvezményes kölcsön

Kedvező kölcsön

A megtakarítási időszak végén döntenie kell arról, hogy csak a szerződésben foglalt megtakarítási összeget kívánja igénybe venni, vagy lakáscéljai megvalósításához a forint alapú, fix évi 5,5%-os, illetve 7%-os kamatú lakástakarék kölcsönre is igényt tart. Lakáskölcsönt csak kiutalt szerződésre nyújt a lakástakarékpénztár.

Az előtakarékoskodó (kedvezményezett) – a kiutalás elfogadása esetén – a lakáskölcsön kérelmének a kiutalási időponttól számított 12 hónapon belüli későbbi benyújtását is választhatja.

A lakáskölcsön részletekben nem igényelhető. A maximálisan igényelhető lakáskölcsönt nem kérő, vagy a lakáskölcsönről lemondó lakáselőtakarékoskodó (kedvezményezett) az igénybe nem vett, vagy a lemondott lakáskölcsönre a kölcsönszerződés megkötése, illetve a lemondás után már nem tarthat igényt.

Ha kiutalást elfogadó lakáselőtakarékoskodó felvette a megtakarítást, de a kiutalási időponttól számított 12 hónapon belül a hitelkérelmet és a hitelkérelem elbírálásához szükséges iratokat nem nyújtja be, és ezeket további 3 hónapon belül sem pótolja, a lakástakarékpénztár a lakáselőtakarékossági szerződést megszűntnek tekinti. Ebben az esetben a lakáselőtakarékoskodó (kedvezményezett) a továbbiakban lakáskölcsönre nem tarthat igényt.
Amennyiben a kiutalás időpontjában a kedvezményezett kiskorú, a fenti határidők a kedvezményezett nagykorúságának időpontjától kezdődnek.

Leave a comment