Az előtakarékosság előnyei

  1. Állami támogatás

Az előtakarékossági szerződés legfőbb előnyei között az állami támogatást emeljük ki.

Az állam az éves befektetések után a megtakarítási időszakban 30 %-os, de maximum évi 72.000 Ft vissza nem térítendő állami támogatást biztosít, amely adó- és járulékmentes.
Az állami támogatás minimum 4 éves előtakarékosság esetén vehető igénybe és maximum 10 évig jár, valamint kizárólag lakáscélra használható fel.

  1. Felhasználható minden lakáscélra

A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, korlátozásoktól mentes, gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható. Lakáscélnak minősül a pénzintézettől vagy biztosító intézettől felvett lakáscélú hitel kiváltására történő befizetés is.

  1. Rugalmas

A betét összege, rugalmasan változtatható, azaz szabadon növelhető, illetve csökkenthető. Közeli hozzátartozóra átruházható, megosztható, illetve több szerződés összevonható.

  1. Jól tervezhető

Az előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és hitel kamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható.

  1. Biztonságos

Törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

Leave a comment