A szerződéses összeg

A lakáselőtakarékossági szerződés meghatározott összegre vonatkozik, amelyet szerződéses összegnek nevezünk.
Featured image
A szerződéses összeg két részből áll:

  • Minimális megtakarítási hányadból:
    Termékcsaládtól függően a szerződéses összeg 50%-a, illetve 40%-a, amely az elhelyezett betétösszegből, az állami támogatás összegéből és az ezekre jóváírt kamatokból tevődik össze
  • Maximális kölcsönhányadból:
    A szerződéses összeg és a kiutalási időpontban elért megtakarítás különbsége.

Természetes személyek esetén a szerződéses összeg termékmódozattól függően 250.000,- és 7.750.000,- Ft között változhat.
Nem tudja melyik módozatot válassza? Keressen fel és közösen megtaláljuk a lehető legjobbat.

A rendszeres havi betétbefizetés összege a szerződéses összeg alapján határozzuk meg és szerződés módozatonként változik.
A rendszeres havi betétbefizetés legkésőbb minden hónap 12. napjáig beérkezően kell teljesíteni. (Az első havi betétet legkésőbb a szerződéskötést követő hónap 12. napjáig kell befizetni.)

A megtakarítási idő kezdete azon hónap első napja, amelyben a betétszámla – a számlanyitási díj, a készpénz átutalási megbízással történő fizetés díja és a számlavezetési díj elszámolása után – pozitív egyenlege először eléri a szerződésben rögzített havi betéti összeget.

Az állami támogatásra az előtakarékoskodó, illetve kedvezményezett megjelölése esetén a kedvezményezett jogosult.
Az állami támogatás jóváírása legkésőbb a lezárt megtakarítási évet követő 1. hónapban történik.

A betéti kamat a befizetett betét és a jóváírt állami támogatás után járó kamat, mértéke fix, a szerződéses módozattól függően évi 0,5% vagy 3%. A kamat tőkésítése a megtakarítási év végén történik.

Leave a comment